2.6.10

Savaş ile barışın arafı olmaz. (m)

Dünyanın dört bir yanından, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı amborgaya tepki oluşturmak için yola çıkan gemiler Akdeniz'de Uluslararası deniz sahası içerisinde önce durduruldu sonra ateş açıldı. Açılan ateş sonucunda 10 civarı "sivil insanın" öldüğü tahmin ediliyor. Tam bir bilgi alınamıyor çünkü İsrail haber kaynaklarına ambargo uyguluyor.

İsrail, Ortadoğunun şımarık çocuğu rolünü oynamaya devam ediyor. Barış ve insanlık yanlısı bir hareketi devlet bazında, devlet gücüyle gerçekleştiriyor. Orada insanlar öldürülüyor. Eğer aralarında barış isteyeni varsa tüm dünya devletlerinin birleşip bu konu hakkında ortak bir tavır alması gerekiyor. Diğer yandan Netenyahu müslüman ülkelerdeki musevi vatandaşlarına dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor.

Şimdi yeni yetme milliyetçi insanlar da “ulu diktatör” Adolf Hitler’i savunuyor olanlar karşısında.”Birgün öldürmediğim her yahudi için bana küfür edeceksiniz!” 

İnsanlar Yahudilerin ölümünü istiyor. Barışa giden bir konvoya saldıran İsrail’i barış karşıtı bir adamın söyledikleriyle lanetliyorlar.

Tarafın belli olmalı. Barış değilse düşündüğün sadece savaş, kan, ölüm tarafında kal. Barışın, o gemide öldürülenlerin senin “yoksun” sanal savunmana ihtiyacı yok.

Dünya üzerindeki herhangi bir insanın ölümünü isteyen, birçok insanı sadece egosu uğruna öldürmüş bir insanın söylediklerini tekrarlayan sen, niyetin sadece dökülen kanları seyreylemek.

Tıpkı bir zamanlar onun yaptığı gibi.
  

Hiç yorum yok: